6 porcijoms reikės:
1 ruginės duonos kepaliuko,
150 g sviesto,
250 g lydyto sūrelio,
100 g virto parūkyto kumpio,
2 šaukštų paruoštų krienų,
1/2 šaukštelio citrinos sulčių,
3 šaukštų smulkintų krapų,
žiupsnelio maltų raudonųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Į plakamą sviestą po truputį dėkite sūrelį. Gautą masę padalykite į tris dalis. Vieną trečdalį sumaišykite su krapais ir citrinų sultimis, antrą - su smulkiai kapotu kumpiu ir pipirais, o paskutinį - su krienais ir pipirais.
Duonos plutas nupjaustykite, kepalą horizontaliai suraikykite plonomis vienodo storio riekelėmis. Apatinę riekę sutepkite žalumynų mase, ant jos uždėkite riekę, užteptą kumpio mase, o ant antrosios dėkite trečią riekę, užteptą krienų mase.
Uždenkite ketvirtą riekę, susluoksniuotą pepalą lengvai prislėkite ir maždaug 2 val. palaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami perteptą kepalą supjaustykite kvadrato arba rombo formos sumuštinius. Papuoškite masės likučiais, žalumynais. Geriausiai šiuos sumuštinius pasiruošti iš vakaro.