4 kiaušiniai,
100 ml (3,2 proc. riebumo) pieno,
6 vidutinio dydžio pievagrybiai,
150 g raudonų žuvų (upėtakių, lašišų) filė,
1 vidutinio dydžio svogūnas,
50-100 g kietojo fermentinio sūrio,
sviesto,
kvapiųjų ir
juodųjų pipirų žirnelių,
lauro lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Aliejuje apkepkite svogūnus, sudėkite pjaustytus grybus ir ištroškinkite. Pasūdykite, įberkite prieskonių. Baigdami troškinti sudėkite žuvų filė ir patroškinkite, kol pakeis spalvą, tada nukelkite nuo ugnies. Jeigu mėgstate, įpilkite grietinėlės, bet tuomet nedėkite sviesto.
Įkaitinkite orkaitę. Atskirkite baltymus nuo trynių, į baltymus įpilkite pieno ir nestipriai suplakite šakute. Mišinį supilkite į kepimo indą, sudėkite troškinį, pabarstykite sūriu ir aptepkite likusiais tryniais. Indas turi būti gilus, jį uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 15 minučių.