110 g marinuotų kelmučių,
300 g miltų,
450 g raugintų kopūstų,
1 kiaušinio,
150 g sviesto,
1 svogūno,
2 valg. šaukšt. vandens,
druskos.
GAMINIMAS:
Miltus išsijokite. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir įpilkite vandens. Minkykite, kol gausite tinkamą kočioti tešlą. Tešlą padalinkite į keturias dalis ir plonai iškočiokite. Išpjaukite maždaug 8,5 cm skersmens apskritimus.
Susmulkintus kopūstus, svogūną ir geybus apkepkite atskirai svieste. Sumaišykite visus įdaro ingredientus. Dėkite šaukštą įdaro į kiekvieną apskritimą. Užlenkite tešlą ir gerai sutvirtinkite kraštus (įspauskite šakute arba užlankstykite pirštais).
Užvirkite sūdytą vandenį ir dėkite į jį pyragėlius (po keletą). Kai jie iškils - apverskite ir virkite dar 5 minutes. Išimkite ir patiekite su grietine.