100 g makaronų,
200 g jūrų gėrybių mišinio (midijų, kalmarų, aštunkojų, krevečių),
2 skilt. česnako,
30 ml baltojo sauso vyno,
200 ml grietinėlės (liesesnės),
50 ml pomidorų padažo,
100 g parmezano sūrio,
aliejaus kepimui,
druskos pagal skonį,
prieskonių,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Česnaką susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, paskui išgriebkite ir išmeskite (svarbu aliejuje likęs skonis). Į keptuvę sudėkite pomidorų padažą, grietinėlę ir maišydami supilkite vyną, pagardinkite prieskoniais.
Pakaitinkite padažą maždaug 5 min., kad jis šiek tiek nugaruotų. Paskui suberkite jūrų gėrybes ir dar pavirkite 5 min. Į mišinį sudėkite išvirtus makaronus, išmaišykite ir patiekite, pabarstę tarkuotu sūriu bei smulkintais žalumynais.