8 vnt. silkės filė,
1 citrinos,
2 kiaušinių,
1 stikl. aliejaus,
1 stikl. miltų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Silkės filė apibarstykite druska ir apšlakstykite išspaustomis citrinos sultimis. Laikykite šaldytuve vieną valandą. Kiaušinių trynius išplakite su 2 valg. šaukšt. aliejaus, 1/3 stikl. miltų ir 1/4 valgomojo šaukšto druskos. Paruoškite kreminės konsistencijos tešlą.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir sumaišykite su 1/3 stiklinės miltų. Sumaišykite abi tešlas. Tešla turi būti tokios kosistencijos kaip lietiniams blynams. Silkės filė nusausinkite ir panardinkite į tešlą, kad tolygiai pasidengtų.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir kai jis įkais - sudėkite silkę ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių. Patiekite su bulvėmis ir marinuotais agurkėliais.