2 valg. šaukšt. grietinėlės,
8 valg. šaukštus sviesto,
100 ml sauso balto vyno,
2 valg. šaukštai balto vyno acto,
mažo smulkinto svogūno,
1 arbat. šaukšt. sukapotų šviežių čiobrelių,
1 arbat. šaukšt. smulkintų šviežių bazilikų,
1 arbat. šaukšt. smulkintų šviežių česnakų laiškų,
1 arbat. šaukšt. smulkintų šviežių petražolių,
šviežiai maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Stipriai įkaitinkite puodą, jame užvirinkite vyną, actą, svogūną, grietinėlę ir čiobrelius ir leiskite paburbuliuoti apie 5 min. Sumažinkite ugnį iki visai mažos ir po mažą gabalėlį įmaišykite sviestą, kol padažas sutirštės ir taps kreminis.
Sviestas neturi perkaisti ir visai ištirpti. Jei reikia, patraukite puodą nuo ugnies. Pagal skonį pasūdykite ir įdėkite pipirų, įmaišykite žoleles. Patiekite šiltą, bet ne karštą. Į padažą mirkykite rūkytos žuvies gabalėlius ir mėgaukitės.