2-3 vidutinio dydžio baklažanai,
100 g sūrio,
3-4 pomidorai,
6-7 skiltelės česnako,
majonezo.
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustykite maždaug 1-1,5 cm storio griežinėliais. Kepkite iš abiejų pusių, kol atsiras auksinė plutelė. Pomidorus sutarkuokite, įdėkite smulkiai sukapotus česnakus, įkrėskite majonezo ir išmaišykite. Dideliame dubenyje išdėliokite sluoksnį baklažanų, apliekite majonezo, pomidorų ir česnakų mišiniu.
Tuomet vėl dėkite sluoksnį baklažanų. Baklažanai turi būti ką tik iš keptuvės. Taip sudėkite tris (daugiausia - keturis) sluoksnius. Aptepę paskutinį sluoksnį, ant jo viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir padėkite į vėsią vietą 4-5 valandoms. Geriausia tai padaryti iš vakaro.