Keksas su braškėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keksas su braškėmis


INGREDIENTAI:

2 stiklinės braškių,
250 g sviesto arba margarino,
1,5 stiklinės cukraus,
4 kiaušiniai,
1 pakelis kepimo miltelių,
400 g miltų.


GAMINIMAS:

Braškes sutrinkite trintuvu arba šakute. Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi ir sumaišykite su lydytu sviestu arba margarinu. Suberkite kepimo miltelius ir persijotus miltus. Išmaišykite. Baltymus suplakite iki putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Tada supilkite braškių tyrę ir viską gerai išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą. Kepkite 50-60 min. iš anksto įkaitintoje (200 laipsnių)orkaitėje. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.

Atvėsinkite neišėmę iš formos. Iškepusį keksą galima pabarstyti cukraus pudra ar aptepti šokoladiniu glajumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668