Po 2 skirtingų spalvų paprikas,
6 skilteles česnako,
pusės citrinos sulčių,
5 šaukštai aliejaus,
nutarkuotų citrinos žievelių,
3 šaukštai klevų sirupo,
šaukštas Viduržemio jūros žolelių mišinio.
Į d a r u i:
200 g fetos tipo sūrio,
3 šaukštai grietinės,
šaukštelis džiovintų bazilikų.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite ir iškepkite orkaitėje, iki odelė ims raukšlėtis, tada labai trumpai pamerkite jas į šaltą vandenį, nulupkite odelę ir dar kartą perpjaukite per pusę. Paruoškite marinatą. Česnaką nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis bei sultimis, klevų sirupu, prieskoniais ir kepant paprikas išsiskyrusiu skysčiu.
Paprikas sudėkite į plokščią indą, užpilkite marinatu ir per naktį palikite, kad pasimarinuotų. Fetą išmaišykite su grietine ir bazilikais, jei reikia, pagal skonį pasūdykite. Į lėkšteles krėskite po kelis šaukštus fetos masės ir suformuokite bokštelius, ant viršaus dailiai išdėliokite paprikų griežinėlius. Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.