Bulvių ir porų apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių ir porų apkepas


INGREDIENTAI:

600 g virtų bulvių,
150 ml grietinėlės,
50 g tarkuoto ementalio,
petražolių,
6 šaukštai pieno,
poras,
jūros druskos,
riebalų formai tepti,
šviežiai maltų pipirų,
malto muskato.


GAMINIMAS:

Bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Porą nuvalykite, perpjaukite išilgai, išplaukite ir supjaustykite. Gabalėlius penkias minutes virkite sūdytame vandenyje, tada nukoškite ir sudėkite ant bulvių.

Grietinėlę gerai išmaišykite su pienu, įberkite druskos, pipirų, muskato. Mišiniu apliekite apkepą, viršų pabarstykite tarkuotu sūriu. Orkaitę įkaitinkite iki 200-220 laipsnių temperatūros, šaukite apkepą ir kepkite 10-15 minučių. Tiekite papuoštą smulkintomis petražolėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668