Šokolado ir apelsinų tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokolado ir apelsinų tortas


INGREDIENTAI:

150 g miltų,
50 g kakavos miltelių,
4 kiaušiniai,
200 g cukraus,
1/2 citrinos sultys,
1/2 tarkuotos citrinos žievelės,
1 1/2 šaukštelio sausųjų mielių,
2 šaukšteliai apelsinų likerio,
3 šaukštai abrikosų drebučių,
80 g smulkintų migdolų.

Į d a r y t i:
4 kiaušinių tryniai,
apelsino tarkuota žievelė,
120 g cukraus,
5 g želatinos,
3 apelsinų sultys,
šaukštas citrinų sulčių,
200 ml grietinėlės.

P u o š t i:
60 g sviesto,
100 g cukraus,
3 apelsinai,
cukatų.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Torto formą išklokite kepimo popieriumi.Kiaušinių trynius išplakite su keturiais šaukštais vandens į šviesią masę. Berkite du trečdalius cukraus, tarkuotą žievelę, liekite citrinos sultis. Kiaušinių baltymus išplakite iki purumo, kai pradės kilti, dalimis berkite cukrų.

Baltymus sukrėskite į trynių masę. Atskirame dubenyje išmaišykite miltus, kakavą ir mieles. Juos suberkite į tešlą ir viską atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir kepkite orkaitėje 35-40 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar iškepęs. Ištrauktą iš orkaitės biskvitą dar kelias minutes palaikykite formoje, tada išimkite ir palaukite, kol jis praauš.

Kepinį dėkite ant grotelių, nuplėškite popierių ir palaukite, kol biskvitas visiškai atvės. Tada padalykite į du lakštus. Abi dalis apšlakstykite apelsinų likeriu. Pagaminkite įdarą. Kiaušinių trynius išplakite su tarkuota apelsino žievele ir cukrumi. Želatiną suberkite į apelsinų ir citrinų sultis, palaukite tris minutes, kol suminkštės.

Tada pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol želatina ištirps ir sirupas pradės tirštėti. Želatiną supilkite į trynių ir cukraus mišinį, išplakite grietinėlę ir viską išmaišykite. Vieną biskvito lakštą dėkite ant padėklo ir apgaubkite kepimo formos šonais. Ant biskvito tepkite įdarą, dėkite antrą biskvito lakštą, lengvai paspauskite, kad priliptų.

Tortą palaikykite šaldytuve bent tris valandas, kad kremas gerai sustingtų. Nuimkite kepimo formos detalę. Ant silpnos ugnies pašildykite abrikosų drebučius ir aptepkite visą tortą. Pabarstykite migdolų. Kol tortas stingsta, ruoškite puošinius: pašildykite sviestą, cukrų ir sudėkite apelsinų griežinėlius. Virkite, kol sirupas pradės virsti karamele. Apelsinų griežinėliais apdėliokite torto viršų, puoškite cukatomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668