6 kiaušiniai,
120 g cukraus,
300 ml grietinėlės,
6 g želatinos,
2 šaukštai vyšnių sulčių,
80 g baltojo šokolado,
80 g pieninio šokolado,
2 šaukštai apelsinų likerio,
80 g karčiojo šokolado,
2 šaukštai konjako.
P u o š t i:
plaktos grietinėlės,
šokolado drožlių.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius gerai išplakite su 40 g cukraus. Baltymus plakite iki standžių putų, plakdami suberkite 40 g cukraus, tada padėkite šaltai. Grietinėlę taip pat išplakite su likusiu cukrumi. Želatiną 10 min. pamirkykite šaltame vandenyje, įpilkite vyšnių sultis ir nuolat maišydami ant mažos ugnies želatiną ištirpinkite.
Baltąjį šokoladą atsargiai išlydykite karšto vandens vonelėje. Nuolat maišydami pridėkite trečdalį plaktų trynių, želatiną, paskui trečdalį plaktos grietinėlės ir trečdalį plaktų baltymų. Mišinį išpilstykite į keturias stiklines ir pastatykite šaltai. Pieninį šokoladą išlydykite karšto vandens vonelėje, plakikliu suplakite su trečdaliu trynių, paskui su trečdaliu plaktos grietinėlės.
2 šaukštus apelsinų likerio išmaišykite su trečdaliu plaktų baltymų, viską sumaišykite ir supilkite kremą ant baltų putėsių. Vėl pastatykite šaltoje vietoje. Kartųjį šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, plakikliu sumaišykite su likusia plaktų trynių dalimi ir dviem šaukštais konjako.
Taip pat sudėkite likusią plaktą grietinėlę ir plaktus baltymus, viską sumaišykite. Šį mišinį sukrėskite ant rudų putėsių ir stiklines vėl statykite į šaltą vietą. Po dviejų valandų putėsius puoškite plakta grietinėle, šokolado drožlėmis ir tiekite.