1-1,2 kg svorio viščiukas,
2 šaukštai aliejaus,
maltų pipirų,
druskos,
svogūnas,
citrina,
ryšelis krapų,
200 ml 30 proc. riebumo grietinėlės.
GAMINIMAS:
Viščiuką nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į aštuonias dalis. Gabalėlius ištepkite šaukštu aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, odą subadykite šakute arba peiliu. Paruoštus gabalėlius dėkite ant skardos su grotelėmis, apačioje įpilkite vandens, šaukite į karštą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.
Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Krapus nuplaukite, nusausinkite ir sukapokite. Smulkiai nutarkuokite citrinos žievelę. Puodelyje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite svogūnus, krapus ir citrinos žievelę. Kepinkite tris minutes ant mažos ugnies. Grietinėlę pašildykite, bet neužvirkite, ir taip pat supilkite į puodelį.
Paskaninkite prieskoniais, virkite 5-6 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol sutirštės. Vištieną perkelkite nuo grotelių į skardą, pilkite padažą, vėl šaukite į orkaitę ir kepkite dar 15 minučių. Tada mėsos gabalėlius apverskite ir kepkite dar keturias minutes.