250 g dešrelių,
600-700 g vištienos,
2 svogūnų,
3 skilt. česnako,
6 pomidorų,
200 ml alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
po 0,5 arbat. šaukšt. maltų pipirų ir šafrano,
300 g ilgagrūdžių ryžių,
1 l mėsos sultinio,
250 g jūrinių ešerių filė arba kitos baltos žuvies,
200 g virtų lukštentų krevečių,
250 g marinuotų moliuskų,
200 g šaldytų žirnių,
125 ml sauso baltojo vyno,
15 vnt. žaliųjų alyvuogių.
GAMINIMAS:
Vištą nuplaukite ir supjaustykite porcijomis. Svogūnus ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Pomidorus (be odelių)stambiai supjaustykite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite tris ketvirtadalius nurodyto aliejaus kiekio ir jame apskrudinkite mėsos gabalėlius.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite ryžius, svogūnus ir česnaką ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Žuvies filė supjaustykite kubeliais. Krevetes ir moliuskus sukratykite į koštuvą, tegul nuvarva skystis. Žuvies gabalėlius, krevetes, moliuskus, žirnelius ir pomidorus atsargiai įmaišykite į ryžius.
Supilkite vyną ir ant lėtos ugnies virkite apie 15 min. Alyvuoges perpjaukite pusiau. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir apskrudinkite griežinėliais supjaustytas dešreles. Paeliją apibarstykite alyvuogėmis ir dešrelių griežinėliais.