2 dideli kiaušiniai,
2 šaukštai miltų,
pusė stiklinės pieno,
pusė nedidelio indelio marinuotų voveraičių,
2 šaukštai mėgstamų kapotų žalumynų (krapų, petražolių, bazilikų),
2 šaukštai sviesto,
svogūnas,
50 ml grietinėlės,
150 g rūkyto kumpio,
pagal skonį druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šviežių čiobrelių.
GAMINIMAS:
Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto. Kai svogūnai dailiai pagels, sumeskite kumpio juosteles ir dar kelias minutes pakepinkite, suverskite gerai nuvarvintas voveraites, supilkite grietinėlę, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Kiaušinius išplakite su pienu, miltais, pipirais ir druska. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite kiaušinių plakinį, suberkite prieskonines žoleles ir iš abiejų pusių iškepkite. Karštą omletą dėkite į lėkštę, į vidurį pilkite voveraičių padažo ir perlenkite pusiau. Tiekite apibarstytą kapotais čiobreliais. Valgykite su mėgstama skrudinta duona.