Apie 100 g salotinių sultenių,
cukinija,
2 trumpavaisiai agurkai,
avokadas,
saujelė kaparių,
150 g fetos tipo sūrio,
pusės citrinos sulčių,
2 skiltelės česnako,
šaukštelis raudonėlių,
šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
šaukštelis klevų sirupo,
3 šaukštai aliejaus,
ryšulėlis krapų,
pagal skonį druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Iš aliejaus, citrinų sulčių, raudonėlių, garstyčių, smulkintų česnakų ir klevų sirupo užmaišykite marinatą. Cukiniją ir agurkus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į plokščią indą, užpilkite paruoštu marinatu ir bent valandą pamarinuokite.
Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą - bus traškesnis. Išimtas išdėliokite lėkštėse. Ant salotų dėkite marinuotų cukinijų ir agurkų, nuluptų, skiltelėmis pjaustytų ir citrinų sultimis apšlakstytų avokadų, berkite nuvarvintų kaparių.
Galiausiai ant salotų išdėliokite kubeliais pjaustytą arba šakute trupintą fetos tipo sūrį. Salotas apliekite paruoštu marinatu, kuriame laikėte cukinijas ir agurkus, ir užberkite smulkintų krapų.