Žaliosios salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žaliosios salotos


INGREDIENTAI:

Apie 100 g salotinių sultenių,
cukinija,
2 trumpavaisiai agurkai,
avokadas,
saujelė kaparių,
150 g fetos tipo sūrio,
pusės citrinos sulčių,
2 skiltelės česnako,
šaukštelis raudonėlių,
šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
šaukštelis klevų sirupo,
3 šaukštai aliejaus,
ryšulėlis krapų,
pagal skonį druskos ir
pipirų.


GAMINIMAS:

Iš aliejaus, citrinų sulčių, raudonėlių, garstyčių, smulkintų česnakų ir klevų sirupo užmaišykite marinatą. Cukiniją ir agurkus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į plokščią indą, užpilkite paruoštu marinatu ir bent valandą pamarinuokite.

Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą - bus traškesnis. Išimtas išdėliokite lėkštėse. Ant salotų dėkite marinuotų cukinijų ir agurkų, nuluptų, skiltelėmis pjaustytų ir citrinų sultimis apšlakstytų avokadų, berkite nuvarvintų kaparių.

Galiausiai ant salotų išdėliokite kubeliais pjaustytą arba šakute trupintą fetos tipo sūrį. Salotas apliekite paruoštu marinatu, kuriame laikėte cukinijas ir agurkus, ir užberkite smulkintų krapų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668