200 g rūkytų lašišų filė,
gūželė salotinių trūkažolių,
keli lapeliai "Ledkalnio" salotos,
saujelė kiaulpienių lapelių,
nedidelis ryšulėlis šviežių šparagų,
2 pomidorai,
2 baltos duonos riekelės,
saujelė juodųjų alyvuogių.
P a d a ž u i:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas balzaminio acto,
po šaukštelį grūdėtųjų garstyčių ir
sojų padažo,
raudonasis svogūnas,
šaukštelis medaus,
pusės apelsino sulčių.
GAMINIMAS:
Visus salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pusvalandį palaikykite šaldytuve sandariame inde, didesnius suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus dėkite lašišų griežinėlių, berkite nuvarvintų alyvuogių. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis, išdėliokite ant salotų.
Duonos riekeles supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. Šparagų galus nupjaukite, nuvalykite, koteliais žemyn sumeskite į puodą su vandeniu ir kelias min. pavirkite. Išgriebkite ir nuvarvinkite, išdėliokite ant salotų. Svogūną susmulkinkite, sumeskite į elektroninį plakiklį, supilkite aliejų, balzaminį actą, sojų padažą, apelsinų sultis, sukrėskite garstyčias, medų ir viską išplakite.