500g. miltų,
250g. sviesto,
2 tryniai,
keletas šaukštų tirštos grietinės,
200g. cukraus pudros,
pakelis vanilinio cukraus,
1kg. obuolių,
baltymas,
6 šaukštai cukraus.
GAMINIMAS:
Miltus kapoti su sviestu, išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti keletą šaukštų grietinės i kapojant minkyti tešlą. Tada įdėti į dubenėlį, uždengti, 2val. palaikyti šaldytuve. Vienodo dydžio obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o į jų vietą įberti cukraus. Tešlą iškočioti ir supjaustyti tokio dydžio kvadratais, kad būtų galima suvynioti obuolį.
Obuolį dėti kvadrato centre, o tešlos kampelius kruoščiai sulipdyti. Sudėti ant kepimo skardos, patepti plaktu baltymu, pabarstyti cukrumi. Kepti orkaitėje. Patiekti karštus su vaniliniu padažu ar plakta grietinėle.