800 g kietojo sūrio,
300 g šviežių salotų lapų,
po 80 g svogūnų laiškų ir
šviežių krapų,
40 g laiškinių česnakų,
4 šaukštelių medaus,
2 citrinų sulčių,
4 šaukštų alyvų aliejaus,
150 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų.
GAMINIMAS:
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir tolygiu sluoksniu paskirstykite keptuvėje be riebalų. Kaitinkite, kol sūris išsilydys. Ant drėgnos pašluostės sudėkite apverstas 8 stiklines. Sūrio blyną šiek tiek atvėsinkite, mentele atsargiai iškelkite iš keptuvės ir uždėkite ant apverstos stiklinės taip, kad jo kraštai nusvirtų pagal stiklinės sienelę.
Taip suformuotus krepšelius palaikykite šaldytuve, kol sukietės. Pasiruoškite salotas ir padažą iš tam skirtų produktų. Nuo stiklinių nuimkite sustingusius sūrio krepšelius ir sudėkite salotas.