0,5 žuvies filė,
100 g miltų,
0,25 l tamsaus alaus,
2 kiaušinių,
aliejaus kepti,
1 citrinos sulčių,
kelių citrinos griežinėlių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus išmaišykite su alumi ir dviem žiupsneliais druskos, tešlą uždenkite ir 20 min. palaikykite. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Baltymą išplakite. Trynį įmaišykite į alaus tešlą, po to sudėkite ir atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.
Filė pasūdykite, papipirinkite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvies filė pamirkykite alaus tešloje ir kepkite karštoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. Po to žuvį išimkite, nuvarvinkite. Patiekite su salotomis, bulvėmis ir citrinos griežinėliais.