1 kg varškės,
2 virti tryniai,
150 g sviesto,
1 stiklinė cukraus,
0,5 stiklinės susmulkintų riešutų,
8 susmulkinti džiovinti abrikosai,
0,5 stiklinės razinų,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 tarkuota citrinos žievelė,
1 stiklinė grietinės arba plaktos grietinėlės,
2 šaukštai želatinos,
100 ml vandens.
GAMINIMAS:
Varškę 3 kartus permalkite mėsmale arba pertrinkite per tinklelį. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir tryniais. Sumaišykite su varške. Į varškės masę suberkite vanilinį cukrų, citrinos žievelę, riešutus, abrikosus ir razinas, supilkite išplaktą grietinę (arba grietinėlę) ir viską gerai išmaišykite.
Vandenyje išbrinkintą ir ištirpintą želatiną supilkite į varškę, išmaišykite ir sukrėskite į kūgio formos indą. Laikykite šaltai, kol sustings. Tada išverskite iš formos ir papuoškite riešutais arba džiovintais vaisiais.