250 g riebios grūdėtosios varškės,
indelis plakamosios grietinėlės,
nemažas ryšulėlis svogūnų laiškų,
po šaukštą krienų ir
citrinos sulčių,
pagal skonį krapų ir
petražolių,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. Grūdėtąją varškę nukoškite, kad neliktų skysčio, kiek patrinkite šakute, pagardinkite krienais, pipirais ir citrinos sultimis, pagal skonį pasūdykite. Tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę - padažas turi būti purus.
Visus žalumynus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite. Iš varškės masės dviem šaukštais formuokite rutuliukus, juos apibarstykite kapotais žalumynais. Padažas tinka su rūkytomis ir sūdytomis lašišomis, skrudinta duona, paukštiena, šviežių daržovių salotomis.