6 trapios tešlos krepšeliai,
5 kiaušiniai,
150 g fetos,
4 šaukštai grietinės,
gera sauja špinatų,
svogūnas,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kapotų žalumynų.
GAMINIMAS:
Špinatus perrinkite, nuskabykite kotelius, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir suplėšykite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol dailiai pagels. Į svogūnų troškinį sumeskite smulkintus špinatus, pagal skonį pasūdykite.
Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kelias minutes patroškinkite. Kiaušinius iki vientisos masės išplakite grietine, pasūdykite, įberkite pipirų, kapotų žalumynų. Į tešlos krepšelius įkrėskite truputį špinatų, užberkite šakute trupintos fetos ir užpilkite kiaušinių plakinio. 10 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.