10 putpelių kiaušinių,
pakuotė salotinių sultenių,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštelis grūdėtųjų garstyčių,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai kapotų žalumynų (pipirnių, petražolių, laiškinių česnakų, dilgėlių, krapų),
pagal skonį citrinos sulčių,
rudojo cukraus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Salotines sultenes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir pusvalandį palaikykite šaltai - bus traškesnės. Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą. Ten pat suberkite visus recepte nurodytus smulkintus žalumynus, sukrėskite garstyčias, supilkite aliejų, citrino sultis.
Padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisioais pipirais ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Bent valandai pastatykite į šaldytuvą - tegul susimaišo skoniai. Putpelių kiaušinius tiekite su salotinėmis sultenėmis ir sviestu apteptomis bandelėmis. Šalia indelyje padėkite paruošto žalumynų padažo.