1,5 kg lydeka,
500 g pievagrybių,
100 g svogūnų,
250 ml baltojo vyno,
1/2 citrinos sultys,
ryšelis petražolių,
2 citrinžolių stiebai,
50 g smulkintų lazdynų riešutų,
2 raudonos saldžiosios paprikos,
30 g sviesto,
125 ml krietinėlės,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Išdarytą lydeką nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Petražoles nuplaukite, lapelius sukapokite, o jų šakeles ir citrinžoles sudėkite į lydekos vidų. Riešutus paskrudinkite keptuvėje. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ketvirčiais. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir suraikykite rombais. Grybus supjaustykite griežinėliais.
Svogūnus bei paprikas dėkite į troškintuvą ir patroškinkite su sviestu. Berkite grybus, pagardinkite prieskoniais. Ant daržovių su grybais dėkite žuvį, apibarstykite riešutais, pilkite vyną ir ant silpnos ugnies troškinkite 30 min. Žuvį ir daržoves sudėkite į padėklą. Nuovirą užvirinkite, pagardinkite grietinėle ir supilkite prie patiekalo. Tinka tiekti su baltaisiais ryžiais arba bulvių apkepu.