Vištienos galantinas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištienos galantinas


INGREDIENTAI:

Višta,
kiaušinis,
100 ml riebios grietinėlės,
3 šaldyti baravykai,
200 g vištų kepenėlių,
poras,
ryšelis bazilikų,
2 šaukštai balzamiko acto,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
šaukštas sviesto,
maltų baltųjų pipirų,
druskos.

P a d a ž u i:
stiklinė šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
2 šaukštai medaus,
2 rausvieji pipirai.

G a r n y r u i:
mažasis ananasas,
didelis mangas.


GAMINIMAS:

Porą perpjaukite išilgai, išskirstykite lapus, nuplaukite ir išdžiovinkite. Nukirskite vištos kojas bei sparnelius per apatinius sąnarius ir atsargiai nulupkite neperpjautą odą. Odą nuplaukite, įtrinkite pipirais, druska, suimkite kakol ertmės kraštus, užriškite ir, kol ruošite įdarą, palaikykite šaltai.

Mėsą atskirkite nuo kaulų, sumalkite mėsmale, sumaišykite su grietinėle, pagardinkite pipirais, druska ir gerai išminkykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir išplakite iki standžių putų. Plakinį ir trynį atsargiai įmaišykite į maltą mėsą.

Baravykus supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite su sviestu, kol gražiai pagels. Grybus išgriebkite kiaurasamčiu, o keptuvėje likusiuose riebaluose pakepkite kepenėles. Kai jos apskrus, liekite actą ir pakaitinkite, kol nugaruos du trečdaliai skysčio.

Ataušintas kepenėles ir grybus sumaišykite su mėsos maliniu, pagardinkite smulkintais bazilikais. Paruoštą įdarą sukrėskite į vištos odą, užsiūkite pilvo ertmę, dėkite į porais išklotą skardą ir šaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite ant grotelių 40-50 minučių, vis palaistykite kepimo sultimis.

Gatavą kepsnį ataušinkite ir supjaustykite porcijomis. Ruoškite padažą: užkaiskite apelsinų sultis su medumi, pagardinkite rausvaisiais pipirais, nuvirkite iki trečdalio pradinio tūrio, nukoškite ir ataušinkite.

Mangą ir ananasą nulupkite, supjaustykite stambiais griežinėliais ir paskrudinkite ant grotelių 5-7 minutes, kad susidarytų auksaspalvė plutelė. Galantiną tiekite su keptais vaisiais, aplietą padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668