T e š l a i:
400 g medaus,
250 g miltinio cukraus,
150 g sviesto,
4 kiaušiniai,
2 šaukštai kakavos,
125 g kapotų migdolų,
šaukštelis meduolių prieskonių,
40 ml romo,
500 g miltų,
pakelis kepimo miltelių.
Į d a r y t i:
125 g besėklių razinų,
50 g kapotų citrinų cukatų,
50 g kapotų apelsinų cukatų.
Kepti ir p u o š t i:
margarino,
maltų skrudintų džiūvėsėlių,
200 g šokolado glajaus.
GAMINIMAS:
Nuolat maišydami medų, miltinį cukrų ir sviestą išlydykite, tada nukaiskite ir ataušinkite. Į ataušusį medų įmuškite kiaušinius, berkite kakavą, migdolus, meduolių prieskonius, pilkite romą. Miltus nusijokite su kepimo milteliais ir išsukite su kiaušinių bei prieskonių mišiniu.
Razinas nuplaukite, nusausinkite, tada sumaišykite su smulkintomis apelsinų bei citrinų cukatomis ir džemu. 12 formelių ištepkite margarinu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Formeles maždaug iki pusės pridėkite tešlos, ant viršaus tepkite razinų, cukatų ir džemo įdaro, tada pripildykite tešlos iki viršaus.
Keksiukus kepkite apie pusvalandį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Gatavus ataušinkite ant grotelių. Šokolado glajų paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir juo aptepkite keksiukus.