1 kg riebios varškės,
150 g sviesto,
1 stiklinės krakmolo,
1 stiklinės cukraus,
1 stiklinės razinų be kauliukų,
1 stiklinės graikinių riešutų,
10 kiaušinių (5 kiaušinių ir 5 trynių),
tarkuotos citrinos žievelės,
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Riešutus susmulkinkite. Varškę pertrinkite per sietelį. Į varškę įmaišykite minkštą sviestą ir kruopščiai išmaišykite iki vienalytės masės. Elektriniu plakikliu išplakite kiaušinius su cukrumi. Į kiaušinių masę palaipsniui, toliau plakant, suberkite krakmolą, vanilinį cukrų, citrinos žievelę.
Tuomet suberkite razinas, riešutus ir atsargiai išmaišykite. Į varškės masę sukrėskite kiaušinių masę ir išmaišykite. Kepimo formą (ar kelias formeles) išklokite sviestu, išteptu kepimo popieriumi ir sukrėskite paruoštą masę. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 1-1,5 val. (priklausomai nuo formos dydžio). Iškepusį varškėtį išimkite iš orkaitės, atvėsinkite, išverskite ant lėkštės.