1 kg kalakutienos filė,
4 savojinių kopūstų lapai,
7-8 pievagrybiai,
česnako skiltelė,
70 ml alyvuogių aliejaus,
3 vyšniniai pomidorai,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Česnako skiltelę nulupkite, perpjaukite pusiau ir apkepinkite keptuvėje su šaukštu aliejaus. Puseles išgriebkite. Greitai apkepinkite stambiai supjaustytus pievagrybius ir pomidoriukus. Juos nukaiskite, išgriebkite ir apdžiovinkite ant popierinių servetėlių.
Savojinių kopūstų lapus 2-3 minutes pašutinkite sūdytame verdančiame vandenyje, kad suminkštėtų. Kalakutienos filė supjaustykite į keturis pjausnius, plonai išmuškite, apibarstykite prieskoniais, ant viršaus klokite po kopūsto lapą.
Ant jų sudėkite keptus grybus ir pomidorus. Viską suvyniokite, kraštus sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Vyniotinius su likusiu aliejumi apkepinkite iš visų pusių, tada šaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 minutes.