3 raudonos paprikos,
kelios ankštys aitriųjų paprikų,
saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų,
250 g į fetą panašaus minkšto sūrio,
šaukštelis bazilikų,
šaukštas riebios grietinės,
2 šaukštai aliejaus.
M a r i n a t u i:
pusė stiklinės alyvuogių aliejaus,
po 2 šaukštus citrinos sulčių ir medaus,
šaukštelis Provanso žolelių mišinio,
3 skiltelės česnako,
šaukštelis smulkintų šviežių čiobrelių ir
rozmarinų.
GAMINIMAS:
Raudonas paprikas nuplaukite, galus nupjaukite, sėklytes išskobkite. Kartu su aitriosiomis paprikomis sudėkite į karščiui atsparų kepimo indą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje. Į fetą panašų minkštą sūrį sutrinkite šakute iki vientisos masės, įmaišykite grietinę ir bazilikus, jeigu reikia, pasūdykite.
Paruošta mase įdarykite keptas atvėsusias paprikas. Įdarytas raudonas ir aitriąsias paprikas dėkite į dailų stiklainį, suberkite alyvuoges. Česnakus nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su medumi, aliejumi, citrinų sultimis ir žolelėmis. Marinatu užpilkite paprikas ir per naktį palaikykite šaldytuve.