500 g sūdytų silkių,
raudonoji paprika,
nedidelis poras,
2 raudonieji svogūnai,
keli salotų lapai.
GAMINIMAS:
Silkes geriausiai pirkti parduodamas iš statinių, su galvomis ir uodegomis - jos būna natūraliausios, mažiausiai paveiktos įvairių chemikalų. Išdarinėtas silkes kelioms valandoms pamerkite į vandenį, o dar geriau - pieną. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.
Porą nuvalykite, gerai nuplaukite ir taip pat supjaustykite juostelėmis. Svogūnus supjaustykite žiedeliais. Išmirkusią silkių filė supjaustykite nelabai plačiomis juostelėmis, į kiekvieną įvyniokite po kelias paprikų ir porų juosteles, susukite ir persmeikite mediniu pagaliuku kartu su keliais svogūnų žiedeliais. Suktinukus sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę.