450 g naminio sūrio,
6 pomidorai,
150 ml grietinės,
1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštai smulkintų petražolių arba kalendrų,
3 šaukštai sviesto arba aliejaus,
2 šaukšteliai kmynų,
šaukštelis druskos.
GAMINIMAS:
Neišimtą iš sūrmaišio sūrį perliekite šalto vandens srove, paskui dalį vandens nuspauskite. Dar drėgną sūrį sulaužykite maždaug pustrečio centimetro dydžio gabalėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir kiekvieną supjaustykite į aštuonias skilteles. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ar aliejų, berkite kmynus, po pusės minutės sudėkite pomidorų skilteles.
Atsargiai vartykite, kol švelniai parus, tada dėkite sūrio gabalėlius. Paskaninkite druska, pipirais ir 2-3 minutes kepkite atsargiai maišant, kad nesuirtų sūrio gabalėliai. Galiausiai sukrėskite grietinę, viską išmaišykite. Keptinį tiekite karštą, puoštą kapotais petražolių ar kalendrų lapeliais.