4 picos papločių,
400 g varškės sūrio,
100 g neriebios varškės,
30 g smulkintų svogūnų laiškų,
3 susmulkintų česnako skiltelių,
2 svogūnų,
1 kg pomidorų,
50 g žaliųjų alyvuogių,
3 šaukštų kaparėlių,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Sumaišykite smulkintą sūrį, varškę, trečdalį svogūnų laiškų, česnaką, truputį druskos ir pipirų. Supjaustykite griežinėliais pomidorus, išilgai pusiau - alyvuoges. Iš picos tešlos iškočiokite keturis papločius (25-30 cm skersmens) ir sudėkite į aliejumi išteptą skardą.
Paskirstykite ant papločių varškės masę, likusius svogūnų laiškus, griežinėliais pjaustytus svogūnus, pomidorus, alyvuoges, kaparėlius. Viską pabarstykite druska bei pipirais, pašlakstykite likusiu alyvų aliejumi ir 25 min. kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.