2 kiaušiniai,
500 ml pieno arba kefyro,
400 ml kvietinių miltų,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
šaukštas sviesto,
žiupsnelis druskos,
2 bananai ir
keli šaukštai klevų sirupo.
GAMINIMAS:
Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų.
Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje.
Įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.