500 g veršienos,
50 g kiaulienos lašinių,
50 g kumpio,
1 rauginto agurko,
2 kiaušinių,
1 valg. šaukšt. miltų,
druskos.
GAMINIMAS:
Veršieną supjaustykite taip, kad jos galus galėtumėte suvynioti, pabarstyti druska, ant jos sudėkite kiaulienos lašinukus ir kumpio gabalėlius, kiaušinienę ir smulkiai supjaustytą agurką. Taip paruoštą mėsą suvyniokite, suriškite siūlu, pasūdykite ir iš abiejų pusių apkepinkite keptuvėje.
Pakepintą vyniotinį padėkite ant kepimo skardos, užpilkite vandeniu, kaitinkite orkaitėje reguliariai paliedami mėsos sultiniu 1-1,5 val. Kepimo metu susidariusias sultis paskaninkite miltais. Veršienos vyniotinį patiekite su virtomis ar keptomis bulvėmis, ryžiais, troškintomis daržovėmis ar daržovių salotomis.