Pakepintų grikių kruopų košė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pakepintų grikių kruopų košė


INGREDIENTAI:

800 g grikių kruopų,
200 g sviesto,
druskos.


GAMINIMAS:

Perrinktas grikių kruopas lengvai pakepinkite sausoje keptuvėje ant mažos ugnies, kad kruopos neparaustų. Pakepintas grikių kruopas iki pusės indo tūrio suberkite į storasienį puodą. Grikių kruopas maišykite su sviestu tol, kol kruopos yra karštos. Pasūdykite, įpilkite verdančio vandens (taip, kad vanduo vos apsemtų kruopas), vėl sumaišykite, karštoje orkaitėje lėtai troškinkite 2 valandas.

Košė neprisvils, jei puodą uždengsite lėkšte, į kurią pripilsite vandens ir jo vis dar įpilsite, kai skystis išgaruos. Grikių košę patariama patiekti su sviestu ar keptos žąsies, vištos ar anties taukais. O taip pat ir su pakepintais svogūnais. Šios košės galima valgyti karštos ar šaltos su pienu ar grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668