800 g grikių kruopų,
200 g sviesto,
druskos.
GAMINIMAS:
Perrinktas grikių kruopas lengvai pakepinkite sausoje keptuvėje ant mažos ugnies, kad kruopos neparaustų. Pakepintas grikių kruopas iki pusės indo tūrio suberkite į storasienį puodą. Grikių kruopas maišykite su sviestu tol, kol kruopos yra karštos. Pasūdykite, įpilkite verdančio vandens (taip, kad vanduo vos apsemtų kruopas), vėl sumaišykite, karštoje orkaitėje lėtai troškinkite 2 valandas.
Košė neprisvils, jei puodą uždengsite lėkšte, į kurią pripilsite vandens ir jo vis dar įpilsite, kai skystis išgaruos. Grikių košę patariama patiekti su sviestu ar keptos žąsies, vištos ar anties taukais. O taip pat ir su pakepintais svogūnais. Šios košės galima valgyti karštos ar šaltos su pienu ar grietinėle.