1 kg jautienos sprandinės ar nugarinės,
2 šaukštai miltų,
0,5 kg svogūnų,
4 šaukštai augalinio aliejaus,
2 šaukštai pomidorų pastos,
0,5 l raudonojo vyno,
400 ml sultinio,
0,5 kg pievagrybių,
ryšulėlis svogūnų laiškų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Gabalėliais supjaustytą mėsytę pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite miltais. Svogūnus perpjaukite pusiau arba į 4 dalis. Troškintuve įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite mėsą iš visų pusių. Įdėkite svogūną ir apkepkite kartu su mėsa. Įmaišykite pomidorų pastą.
Įpilkite 100 ml vyno ir maišant užvirkite. Įpilkite likusį vyną. Kai užvirs sumažinkite ugnį ir troškinkite 2 val. Pievagrybius perpjaukite pusiau arba į 4 dalis. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos į puodą sudėkite aliejuje apkepus pievagrybius ir svogūnų laiškus, pagardintus druska ir pipirais. Virtus makaronus sudėkite į troškinimo puodą.