Jaučio liežuvis (arba 2 kiaulių liežuviai),
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
svogūnas,
morka,
saliero šaknis,
50 g razinų,
druskos,
cukraus,
krienų.
GAMINIMAS:
Liežuvį įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir valandą virkite ant silpnos ugnies. Įdėkite morką, svogūną, saliero šaknį ir virkite kartu su liežuviu, kol šis suminkštės. Išvirusį liežuvį nulupkite ir supjaustykite riekelėmis.
P a d a ž u i: keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite į jį miltus, išmaišykite, palaukite, kol mišinys įgaus šviesiai rusvą spalvą, įpilkite sultinio, kuriame virė liežuvis. Į padažą suberkite razinas, tarkuotus krienus, druską, cukrų. Kelias minutes pavirkite.