3 didesnių bananų,
6 šaukštų apelsinų sulčių,
1 apelsino žievelės,
2 šaukštų apelsinų arba bananų likerio.
Š o k o l a d o padažui:
1 šaukšto kakavos miltelių,
2 šaukštų krakmolo,
3 šaukštų pieno,
40 g juodojo šokolado,
15 g sviesto,
175 g auksaspalvio cukraus sirupo.
L i e t i n i a m s:
100 g miltų,
po 1 šaukštą kakavos miltelių ir
sviesto,
1 kiaušinio,
300 ml pieno,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Nuluptus bananus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į lėkštę su apelsinų sultimis, tarkuota žievele, likeriu ir palikite pastovėti. Inde sumaišykite kakavos miltelius, krakmolą ir pieną, taip pat sudėkite laužytą šokoladą, sviestą ir supilkite sirupą.
Virkite ant mažos ugnies apie 1 min. po užvirimo. Miltus ir kakavos miltelius persijokite, padarykite duobutę, į ją įkulkite kiaušinį ir sudėkite sviestą. Tada pildami pieną viską gerai išmaišykite, įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinius. Bananus dėkite ant lietinių, gražiai sulankstykite, apliekite pakaitintu šokoladu ir patiekite į stalą.