Litras šviežių voveraičių,
2 vištienos krūtinėlės,
svogūnas,
4 bulvės,
300 g fermentinio sūrio,
200 g grietinėlės,
sviesto voveraičių kepimui,
3 skiltelės česnako,
šviežių krapų,
petražolių,
žiupsnelis kmynų,
druskos,
mėgstamų prieskonių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Iškepkite arba išvirkite prieskoniais pagardintą vištieną. Po to apibarstykite kmynais ir supjaustykite. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje. Galima pagardinti sviestu. Svieste apkepkite voveraites ir sudėkite smulkiai pjaustytą vištieną. Dar truputį apkepkite, supilkite grietinėlę ir pagal skonį įdėkite druskos bei prieskonių.
Sumažinus ugnį truputį patroškinkite. Padažo turi būti daug. Jei jo trūksta, galima įpilti sultinio. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, krapus, petražoles. Viską sumaišykite. Stambiai sutarkuokite sūrį. Į formą dėkite bulves, svogūnų su žolelėmis masę, tarkuotą sūrį, bulves, sūrį, svogūnų ir žolelių masę, voveraites, vištieną, sūrį. Kepkite 20-30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsniųū temperatūros.