Vyšnių keksas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyšnių keksas


INGREDIENTAI:

140 g maltų migdolų,
260 g miltinio cukraus,
3 šaukštai miltų,
8 kiaušinių baltymai,
150 g tirpinto sviesto,
18-24 vyšnios arba trešnės



GAMINIMAS:

1. Kekso formą patepame sviestu ir pabarstome miltais.
2. Dideliame dubenyje sumaišome migdolus, 250 g miltinio cukraus ir miltus. Sudedame kiaušinių baltymus ir išmaišome. Supilame sviestą ir viską gerai sumaišome. Tešlą supilame į kekso formą iki pusės. Ant viršaus sudedame vyšnių puseles odele į viršų.
3. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 25-30 minučių.
4. Išimame iš orkaitės ir paliekame 5 minutes vėsti formoje. Paskui išimame ir apibarstome likusiu miltiniu cukrumi.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 40 min. Porcijoje: apie 290 kcal (12 porcijų)
Tešlą galima paruošti iš anksto, o iškepti - kai bus patogu. Ją galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668