200 g žirnių miltų,
50 g kvietinių miltų,
1 šaukštelio maltų kmynų,
1 čili pipiriuko,
žiupsnelio šafrano (nebūtinai),
druskos,
pipirų,
2 šaukštų susmulkintų žalių petražolių lapelių,
1 šaukštelio maltos kalendros,
300 ml vandens,
1 šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero,
2 pomidorų,
1 paprikos,
aliejaus kepti,
1 citrinos.
GAMINIMAS:
Į dubenį suberkite miltus, maltus kmynus, supjaustytą čili pipiriuką, šafraną, druską, maltus pipirus, susmulkintas petražoles, maltą kalendrą ir išmaišykite. Įpilkite šiek tiek šalto vandens ir plakite tešlą pilant likusį vandenį, sudėkite tarkuotą imbierą, smulkiais gabaliukais supjaustytus pomidorus ir papriką.
Dar kartą tešlą išsukite. Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus iš kiekvienos pusės po 4-5 min. Iškeptus blynus galite apšlakstyti citrinų sultimis.