400 g rūkytos dešros,
250 g fermentinio sūrio,
4 raudonųjų svogūnų,
4 marinuotų agurkų,
6-8 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų,
3-4 šaukštų stambiai pjaustytų šviežių petražolių,
4 šaukštų majonezo,
4 šaukštų grietinės,
šaukšto prieskoninių žolelių acto,
šaukštelio aštrių garstyčių,
po žiupsnelį druskos ir
šviežiai maltų baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Plonomis juostelėmis supjaustykite dešrą bei agurkus, plonais žiedais - svogūną, kubeliais - sūrį, viską sudėkite į salotinę ir apibarstykite puse žalumynų. Suplakite iki putų majonezą, sumaišytą su grietine, actu, garstyčiomis, pagardinkite druska, pipirais, mišiniu apliekite salotas ir apibarstykite likusiais žalumynais. Patiekite su skrudinta duona.