1 nedidelio savojinio kopūsto,
100 g cukinijos,
pusę raudonos ir
geltonos saldžiosios paprikos,
1 svogūno,
15 g sojų padažo,
0,5 stiklinės ryžių,
alyvų aliejaus kepti,
po žiupsnelį druskos,
pipirų.
P a g a r d u i:
pusės raudonosios paprikos,
1 svogūno,
2-3 šaukštų daržovių sultinio.
GAMINIMAS:
Savojinio kopūsto lapus apvirkite lengvai sūdytame vandenyje, nupjaustykite kietąsias dalis. Ryžius išvirkite. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais paprikas, cukiniją. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apkepinkite daržoves. Po to sudėkite ryžius, prieskonius, supilkite sojų padažą ir dar apie 5 min. pakepinkite.
Ant kiekvieno kopūstlapio dėkite paruošto daržovių įdaro, užlankstykite kraštus ir suvyniokite. Susmulkinkite pagardui skirtą papriką, svogūną, apkepinkite įkaitintame aliejuje, užpilkite 2-3 šaukštais daržovių sultinio ar vandens ir apie 7 min. patroškinkite. Pagardą sukrėskite į serviravimo indą, ant viršaus sudėkite balandėlius ir patiekite.