2 baklažanų,
5 šaukštų alyvų aliejaus,
1 svogūno,
2 šaukštelių cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio džiovintų bazilikų,
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
30 g parmezano,
12 lazanijos lakštų,
220 g mocarelos sūrio.
GAMINIMAS:
Baklažanus nuplaukite, supjaustykite 5 mm storio riekelėmis ir įkaitinus keptuvėje 4 šaukštus aliejaus apkepkite. Paruoškite pomidorų padažą: keptuvėje įkaitinus likusį aliejų, suberkite smulkintą svogūną, cukrų, druską, bazilikus, sudėkite pomidorus su sultimis.
Užvirkite, susmulkinkite pomidorus ir sumažinus ugnį troškinkite apie 15 min. kartais pamaišant. Lazanijos lakštus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir sluoksniuokite kepimo inde: sukrėskite 225 ml pomidorų padažo, ant jo pusę lazanijos lakštų.
Tada dėkite pusę baklažano griežinėlių, pusę likusio pomidorų padažo, pusę tarkuoto parmezano bei mocarelos sūrio ir viską pakartokite nuo pradžių. Paruoštą lazaniją dėkite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepus palaukite 10 min. ir patiekite.