500 g smėlinės (trapios) tešlos,
225 g špinatų lapų,
250 g rikotos sūrio,
1 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,
1 kiaušinio trynio,
500 g vištienos filė,
15 g svogūnų laiškų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
1/3 smėlinės tešlos atidėkite, ją susukite į foliją ir padėkite į šaldytuvą. Likusią tešlą iškočiokite, dėkite į pailgą kekso formą su krašteliu ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Kol tešla vėsta, špinatus dėkite į puodą su vandeniu ir virkite ant lengvos ugnies, kol lapai sukris, tada nuvarvinkite.
Dubenėlyje sumaišykite rikotos sūrį ir muskato riešutą, kiaušinio trynį, pagardinkite druska, pipirais. Pusę mažais gabaliukais supjaustytos vištienos dėkite ant tešlos dugno, ant jos pusę rikotos mišinio, tada pabarstykite dalimi smulkintų svogūnų laiškų ir puse špinatų lapų, likusius produktus dėkite ta pačia tvarka.
Atidėtą tešlos gabalėlį iškočiokite, dėkite ant pyrago viršaus ir sulipdykite kraštelius. Keliose vietose subadykite šakute, kad galėtų išeiti garai. Pyragą pašaukite į 180 laipsnių orkaitę, kepkite apie 1 val. 20 min. Iškeptą šiek tiek palaikykite, kol atvės, tada išimkite iš formos ir supjaustykite griežinėliais. Valgyti skanu tiek karštą, tiek šaltą.