Pyragas su vištiena, špinatais ir rikotos sūriu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su vištiena, špinatais ir rikotos sūriu


INGREDIENTAI:

500 g smėlinės (trapios) tešlos,
225 g špinatų lapų,
250 g rikotos sūrio,
1 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,
1 kiaušinio trynio,
500 g vištienos filė,
15 g svogūnų laiškų,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

1/3 smėlinės tešlos atidėkite, ją susukite į foliją ir padėkite į šaldytuvą. Likusią tešlą iškočiokite, dėkite į pailgą kekso formą su krašteliu ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Kol tešla vėsta, špinatus dėkite į puodą su vandeniu ir virkite ant lengvos ugnies, kol lapai sukris, tada nuvarvinkite.

Dubenėlyje sumaišykite rikotos sūrį ir muskato riešutą, kiaušinio trynį, pagardinkite druska, pipirais. Pusę mažais gabaliukais supjaustytos vištienos dėkite ant tešlos dugno, ant jos pusę rikotos mišinio, tada pabarstykite dalimi smulkintų svogūnų laiškų ir puse špinatų lapų, likusius produktus dėkite ta pačia tvarka.

Atidėtą tešlos gabalėlį iškočiokite, dėkite ant pyrago viršaus ir sulipdykite kraštelius. Keliose vietose subadykite šakute, kad galėtų išeiti garai. Pyragą pašaukite į 180 laipsnių orkaitę, kepkite apie 1 val. 20 min. Iškeptą šiek tiek palaikykite, kol atvės, tada išimkite iš formos ir supjaustykite griežinėliais. Valgyti skanu tiek karštą, tiek šaltą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668