500 g kalmarų (šaldytų),
150 g miltų,
1 stiklinės šviesiojo alaus,
2 kiaušinių baltymų,
aliejaus kepti,
1 šaukšto alyvų aliejaus,
1 citrinos sulčių,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
smulkintų krapų.
GAMINIMAS:
Išplakite alų su sijotais miltais, alyvų aliejumi, trupučiu druskos bei pipirų. Paruoštą tešlą palikite 30 min. pabrinkti. Kalmarus atšildykite, nuplaukite, supjaustykite žiedeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Įmaišykite į tešlą standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
Panardinkite kalmarų žiedus į tešlą ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus. Iškeptus žiedus dėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Valgį patiekite pabarščius krapais ir papuošus citrinų skiltelėmis.