T e š l a i:
115 g sviesto,
250 g miltų,
1/2 šaukštelio druskos,
4-6 šaukštų vandens.
Į d a r u i:
100 g rūkytos kiaulienos,
6 kiaušinių,
150 g virto moliūgo,
25 ml pieno.
GAMINIMAS:
Tešlai: dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Į gautą mišinį įpjaustykite pašildytą sviestą. Kapokite peiliu, kol gerai išsimaišys, tada supilkite vandenį, gerai išminkykite, iškočiokite ir tris kartus sulenkite gautą lakštą. Kartokite tai kelis kartus. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą valandai. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.
Iškočiokite tešlą ir sudėkite ją į negilią apvalią 30 cm formą. Susmulkinkite rūkytą kiaulieną ir paskirstykite lygiu sluoksniu ant tešlos. Šakute sumaigykite virtą moliūgo minkštimą ir uždėkite ant kumpio. Šakute arba šluotele išplakite kiaušinius, pieną ir druską, šiuo mišiniu apliekite pyragą, pašaukite į orkaitę ir kepkite 40-45 minutes.