Kepta jautiena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta jautiena


INGREDIENTAI:

1 kg minkštos jautienos (nugarinės arba užpakalinio kumpio),
50 g sviesto,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Mėsą, nupjaustę plėves ir riebalus, nuplaukite ir sausai nušluostykite. Kepimo inde (būtinai su dangčiu) išlydykite sviestą, įdėkite visą nepjaustytą mėsos gabalą, uždenkite ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jeigu norite, kad kepsnys būtų su krauju, kepkite ne ilgiau kaip valandą.

Jei mėgstate visiškai iškepusią mėsą, iš orkaitės ištraukite ne ankščiau kaip po 1,5 val. Iškepusią mėsą pasūdykite, pabarstykite pipirais ir supjaustykite storokais griežinėliais. Ant karštų griežinėlių tinka uždėti po gabaliuką sviesto (gali būti pagardintas prieskoniniais žalumynais) Patiekite su bet kokiu garnyru.

Atšalusią mėsą pjaustykite plonesniais griežinėliais - tiks sumuštiniams vietoj dešros.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668