Salierai ir brokoliai vištienos tešloje receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Salierai ir brokoliai vištienos tešloje


INGREDIENTAI:

1 vidutinės saliero šaknies,
400 g brokolių,
300-400 g vištienos faršo,
300-400 g miltų,
vandens,
druskos,
50 g sviesto,
aliejaus virti.

P a d a ž u i:
100 g lydyto sūrio,
60 ml 10 proc. grietinėlės,
pusės šaukštelio ciberžolių (kurkumos),
žiupsnelio džiovintų peletūnų,
3 šaukštų pusiau saldaus sojų padažo,
20-30 g keptų sezamų.


GAMINIMAS:

Miltus išmaišykite su vandeniu ir žiupsneliu druskos. Faršą pakepinkite keptuvėje be riebalų (stipriai nekepinkite, nes vėliau virsite aliejuje) ir atvėsinus sudėkite į tešlą. Salierą nulupkite, supjaustykite griežinėliais (6-8 mm) ir keletą minučių pavirkite vandenyje. Po to dėkite į įkaitintą keptuvę su sviestu ir žiupsneliu druskos.

Tą patį padarykite ir su brokolio šakelėmis, tik jas apvirus reikia nuvarvinti. Daržovės neturi suvirti ir perkepti. Kai jos apvirs ir atvės, merkite į tešlą su faršu, dėkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir virkite, kol apskrus. Paruoškite padažą: sūrelį ištirpinkite kartu su grietinėle ir druska pagal skonį.

Šviesiajam padažui pusę sūrio mišinio sumaišykite su ciberžolėmis ir peletrūnais, o tamsiajam - su sojų padažu ir sezamaia. Su šiais padažais patiekite tešloje išvirtas daržoves.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668